Ruha tisztítás, vagy a minőségi ruha tisztítás kontra mosógép dilemma

ruha-tisztitas-pic1

Ruha tisztítás mesterfokon, avagy miért ezt az opciót válasszuk?

Alapvetően úgy gondolom, hogy a ruha tisztítás számos olyan jellegű professzionális lépésből áll, melyet nem feltétlen érdemes teljesen tapasztalat nélkül bevállalni, pláne, ha nagyon minőségi ruhákról beszélünk. Példának okáért én nemrégiben szembesültem azzal, hogy egy nagyon közeli fiú barátomnak aki, a minap költözött el otthonról teljesen új információ volt az, hogy bizony mindent külön mosunk és nem mindent 40 fokon, hanem van, amit ennél sokkalta kíméletesebben, vagy éppen sokkalta magasabb hőfokon szükséges mosni. Én személy szerint elképesztően meg voltam azon döbbenve, hogy ennyire nem közismert az, hogy pontosan hogyan és milyen jelleg módszerekkel mosunk, hiszen számos alkalommal adódott olyan lehetőség, mikor megismertem olyan embereket, akik abszolút az alapokkal nem voltak tisztában.

ruha-tisztitas-pic2

A ruha tisztítás alapkészség

Számomra egyébként a ruha tisztítás kapcsán elképesztően furcsa dolog, amit nem is igazán tudok hova tenni, ugyanis véleményem szerint a gyermeknevelés egyik alapja az is, hogy megtanítom a gyermekemet az ilyen jellegű dolgokra és abszolút nem engedem azt, hogy mondjuk, 25 éves létére ne tudja azt, hogy milyen textíliát, anyagot milyen fokon és milyen jellegű szín összeállításban, milyen szerrel kell mosni. Számomra ez abszolút olyan szempont mondjuk párválasztás területén is, hogy ha látom azt, hogy a fiú abszolút maga tehetetlen ilyen területen akkor nem igazán szeretnék vele a továbbiakban ismerkedni, hiszen akkor ő valószínűleg nem párt keres magának, hanem minden valószínűséggel egy anyukát, aki segít neki ebben, abban, az élet minden területén kiszolgálja és hasonlók. Én ezzel a mentalitással mélységesen nem tudok azonosulni. Ugyanis már nem azokat a már akkor is elmaradott és felháborító nézeteket valljuk, hogy bizony a házi munkát csak a nő végezheti, és csakis a nő is érthet hozzá, a fiuknak erre nincsen szükségük. Márpedig az én véleményem igenis az, hogy miután a mai világban a nők ugyanínnyira dolgoznak, mint a férfiak igenis erőltessék meg magukat a férfiak és tanuljanak meg alap dolgokat főzni, tanuljanak meg mosni, takarítani és hasonlók, hiszen amennyiben ezt nem teszik meg akkor bizony komoly problémákba fognak ütközni az életük során. Egy nő nem arra jön az életükbe, hogy mindent megcsináljon helyettük, hanem azért, hogy együtt építsék fel a közös jövőjüket.

ruha-tisztitas-pic3

A ruha tisztításról és a ruhatisztító szalonokról

Annak ellenére, hogy személy szerint én úgy gondolom, hogy igencsak jártas vagyok az ilyen jellegű dolgokban, mint a mosás, vagy a hasonló ház. körüli dolgok, mégis be kell, hogy valljam, hogy még nálam is előfordul az, hogy olyan drágább ruhadarabot vásárolok, melyet igencsak sajnálok arra, hogy az otthoni mosógépben mossak. Így inkább a ruha tisztítás alternatíváját választom és a közelembe eső ruhatisztító szalonnak veszem igénybe a szolgáltatásait, ugyanis az adott szalonok egészen biztosan megadják azt a minőséget, melyet megérdemel az adott ruhadarab. Én személy szerint nem igen merek bevállalni igen csak sok esetben olyan jellegű textíliákat, ruhadarabokat, melyek abszolút nem tiszta előttem annak a módja, hogy azt hogyan kell tisztítani. Inkább azt az eshetőséget választom, hogy elviszem egy ruhatisztítóba, mint sem hogy úgy mossam ki én otthon, hogy az nem az én igényeimnek megfelelő legyen. Pontosan ebből az okból kifolyólag szoktam választani inkább a ruha tisztítás opcióját, hiszen valljuk be egy ilyen lehetőséggel igencsak nehéz mellé lőni abban az esetben, ha ezt az eshetőséget válasszuk, hiszen a ruha tisztítóban dolgozó tisztítók egészen biztosan sokkalta professzionálisabb szakértelemmel tudnak hozzá érteni a ruhákhoz, mint jómagam laikusként. Annyi egészen biztos, hogy én személy szerint egyszer sem bántam meg azt, amikor a ruha tisztító alternatíváját választottam, sőt mindig maximálisan meg voltam elégedve az adott eshetőséggel, hiszen számomra ez egy olyan jellegű szinte már – már luxusérzetet nyújtó lehetőség, mely abszolút képes a mindennapjaimat megkönnyíteni hosszútávon. Én személy szerint nagyon szeretem ezt a lehetőséget és viszonylag sokszor igénybe is veszem, hiszen abszolút sokat ad hozzá a mindennapjaimhoz az, ha például egy ruha tisztítóban professzionálisan kimosott ágyneműben feküdhetek, vagy ha a függönyöm is mindig patyolat tiszta és még hosszan sorolhatnám, hogy mennyi mindenbe tesz hozzám az, ha bizonyos dolgokat a ruha tisztítás opcióját kihasználva abszolút professzionális módon tisztítattok ki.

Navigation