Online vásároltam napszemüveget!

napszemüveg1_3

Ilyen tapasztalataim voltak az online napszemüvegvásárlással kapcsolatban

Amikor napszemüvegekről van szó, az ember mindig kicsit biztosabban válogat közöttük, mintha normál szemüvegekről lenne szó. Ez azért is így van, mert viszonylag korlátozottabb a kialakítás, és mivel sötétített a lencse, így nem kell az embernek annyira odafigyelnie rá, hogyan is néz ki benne az arca legfontosabb része, ami éppen a szeme. Általánosságban a divatos darabok szinte mindenkinek jól állnak, hogyha nagyjából tudja az ember, hogy mit keres egyáltalán. Éppen ezért, érdemes már most utána néznie ennek azoknak, akik hasonlóan online módon szeretnék megtalálni majd a későbbiekben az igazit.

Miért döntöttem úgy, hogy online veszek napszemüveget?

A válaszom egészen egyszerű: vidéken élek. Itt is lehet persze vásárolni éppen napszemüvegeket, azonban egyetlen optika sincs a közelben, így szupermarketek és utcai árusok kínálatából tudnék válogatni. Ezeknek azonban már az ára is azt suttogja (méghozzá nem is olyan halkan), hogy nem a megfelelő minőségűek. Én amondó vagyok, hogy sok termék esetében lehet spórolni: nincs feltétlenül szüksége az embernek márkás pólóra vagy drága ékszerekre, de pont egy olyan kiegészítő ez, amit meg kell válogatnia az embernek. A nem megfelelő szűrővel rendelkező darabok károsíthatják a szemet hosszútávon. A szem épsége pedig mindenki számára fontos, hiszen a legfőbb érzékszervünkről van szó, így mindenképpen megfelelően kell azt kezelnünk. De nem csak dioptriákból vagy szemcseppekből áll ez a törődés, hanem a nyári hónapok alatti egészséges kiegészítőviselésről is szó van.

napszemüveg1_1

Mit csinálhat azonban egy kis községben való ember, hogyha nincs lehetősége optikába menni? Nos, átmehettem volna a szomszéd városba, de a nyitvatartási idő alatt éppen dolgozom minden nap, így ez számomra kiesett. Mivel a kontaktlencsém miatt szoktam látogatni azt az optikát, így láttam már a napszemüvegkínálatukat is, és tudom, hogy 20-25 darabnál nem található ott több, amik egy kis forgós polcon vannak elhelyezve.

Ezért szántam rá magam valami egészen újra, és ez volt számomra az online vásárlás lehetősége. Korábban egyetlen egyszer sem vásároltam ilyen jellegű termékeket az interneten keresztül, de már egészen megbántam a mostani alkalom után. És hogy miért találtam ezt olyan jó megoldásnak?

Az online vásárlás lépései és a napszemüveg kiválasztása

Egy barátnőm ajánlotta az eOptika oldalát, ő innen szerezte be korábban a rendes szemüvegét, és nem kellett csalódnia a szolgáltatásban. Már előre tudtam tehát, hogy egy megbízható oldallal van dolgom, így nem is keresgéltem sok más helyen. Ráadásul rögtön megfogott a gondolat, hogy ismert márkák termékeit árulják, ráadásul megfizethető áron. Sok különböző kedvezményt is hirdettek, így én ezek között a darabok között néztem szét először, ezek ide kattintva elérhetők: https://eoptika.hu/kategoriak/napszemuveg-akcio.html. Habár még csak tavasz eleje volt, máris hatalmas választék között tudtam keresgélni, és így hamar meg is találtam azt a darabot, amit tökéletesnek találtam. Már ismerem annyira az arcom, hogy viszonylag könnyen meg tudjam mondani, jól fog-e állni az adott keret, így magabiztosan tudtam vásárolni, nem szorultam további segítségre. Az oldal további előnye, hogy minden termékhez tudunk dioptriát választani. Nem egy egyszerű napszemüvegről van tehát szó, hanem egy személyesen az én látásomhoz készült darabról. Ez persze elengedhetetlen egy olyan ember számára, aki olyan rosszul lát, mint én. Nyaranta mindig szenvedek a megoldatlan helyzettől: szemüveg és hunyorgás, sötét lencse és homályos látás… Nos, ezzel a döntésemmel egycsapásra megoldódott ez a problémám. Most már csak arra kell ügyelnem, hogy mindig legyen nálam a rendes szemüvegem is az esti órákra.

napszemüveg1_2

Maga a rendelés tehát nagyon egyszerűen és egyértelműen működik. Ahogy azt már korábban is említettem, én nem sok időt töltök otthon, így a házhozszállítás szóba sem jöhetett, egy átvételi pontra kértem a faluban a terméket. Ez számomra nagyon kényelmes megoldás, mivel egyébként is ide járok minden másnap bevásárolni, nem jelentett tehát számomra extra energiát a csomag felvétele.

Tapasztalatom a napszemüveggel kapcsolatban

Az egész folyamat tehát gyors és gördülékeny volt, a napszemüveget mintha rám öntötték volna! Többé nem kell a nyári napsütés előli takarás és a látásom között választanom, ráadásul egy márkás darab tulajdonosa lehettem! Az biztos, hogy hosszú éveken át tudom majd hordani ezt a vásárlásomat, hiszen éppen nekem készült. Ezt a kiegészítőt össze sem lehet mérni azokkal a „vacakokkal”, amiket a boltokban lehet megvásárolni. Ráadásul pontosan tudom, hogy megfelelő a szemem egészsége számára is a döntésem, így nyugodtan léphetek ki benne az utcára, a szemem védve van a káros sugarak ellen. Én tehát összességében nagyon meg voltam elégedve a választás folyamtával éppen úgy, ahogy a magával a termékkel is, így bátran merem ajánlani mindazok számára, akik valamilyen okból nem képesek vagy nem szeretnének személyesen vásárolni valamilyen szemüvegtípust. Az internet ilyenkor a segítségünkre siet, és minden problémát könnyedén meg tudunk vele oldani.

Navigation