Ilyen a rendelés a Fuvar-oda cégétől

Fuvar-oda1_3

Szóródóanyag szállítás a Fuvar-oda csapatával

Eljött a nyár, és sokan állunk neki ilyenkor építkezni. Ilyenkor tudjuk kivenni a szabadságot, és van elég családtag otthon ahhoz, hogy gyorsan tudjon haladni a munka. Persze a nagy hőségben nem épp kellemes az építkezéssel foglalkozni, néhány dolog nagyban segítheti a haladását a munkafolyamatnak, hogyha az ember egy kicsit jobban utána jár a dolgoknak. Így találtam rá a Fuvar-oda szolgáltatásaira.

Az udvar átépítése a Fuvar-oda segítségével

A ház tavalyi átalakítása után idén az udvar következett. Néhány éve költöztünk csak be, így még bőven van mit tenni a lakás körül. Az udvar hatalmas problémát jelent, mert az elburjánzott gaz mindent ellep, és hiába vágja az ember hetente ki a növényzetet, hogyha az az első esőnél újból egyméteresre nő. Így számunkra valami egyéb megoldás kellett. Nem akartuk persze lebetonozni az egész területet, mert az senki nem tetszett volna. Így jött szóba a szóródóanyag és a Fuvar-oda.

Fuvar-oda1_2

Hogy találtunk rá a Fuvar-oda oldalára?

A Fuvar-oda kifejezetten olyan cég, ami Budapestre és környékére van szakosodva, ha lehet így fogalmazni. Több kerületbe is kedvezményesen szállítanak, ami jelentős összegeket tud megspórolni az ember számára, miközben közel a segítség, így nem kell sokat várnunk akkor sem, ha valamire gyorsan van szükségünk. Mi több szóródóanyag tekintetében is igénybe vettük a szolgáltatást. Már előre összeszámoltunk minden mennyiséget és anyagot, amire szükségünk lesz a munka során. Az interneten sok cikket elolvastam a témában, így tudtam, hogy jobban megéri egy kicsit többet rendelni, mint amire feltételezhetően szüksége van az embernek, mert újra rendelni sokkal költségesebb, mint egy kis anyagot félrehúzni valahová, hogyha sok megmaradt az építkezés során. Éppen ezért minden anyagól többet számoltam, azután egyeztettem a Fuvar-oda oldalán található elérhetőségeken és kértem egy ajánlatot. Most persze arról írok, milyen jó, hogy éppen a Fuvar-oda vállalkozását választottuk, de a biztonság kedvéért mi több cégtől is kértünk ajánlatot a közelből, mivel nem volt viszonyítási alapunk a környéket illetően. Azonban mindent összevetve, a Fuvar-oda minősége és árai mellett döntöttünk, náluk a különböző osztályozási lehetőségek és persze a kedvezményes szállítás is mintha csak nekünk lett volna kitalálva. Néhány napon belül meg is érkezett a rendelt anyagmennyiség, így kezdődhetett az építkezés. A Fuvar-oda gyakorlatilag minden fontos szóródóanyaggal foglalkozik, amire csak szüksége lesz az embernek a munka során. Ha valaki tételesen szeretné ezeket látni, az megnézheti az oldalukon ezeket: https://www.fuvar-oda.hu/. Nekünk ilyen volt a murva, amivel a nagy részét borítottuk az udvarnak.

Mi mindent rendeltünk a Fuvar-oda oldaláról?

Valamilyen természetes megoldást kerestünk, hogy ne kelljen betondzsungelben élnünk, ha már a házon kívül így is a főváros vár minket, ahol kevés zöldet talál az ember, és csak a parkokban érzi egy kicsit a természetet még. A murva azonban remek megoldás, a színe szép és esztétikusan mutat a természetben. A kis kövek oldalai mintha csak úgy lennének kitalálva, hogy egymáshoz illeszkedjenek, így nem is volt sok dolgunk. Előtte persze levágtuk a növényzetet, aztán néhány centiméteres vastagságban leszórtuk a földre a murvaszemeket. Ezután következett néhány hengerezés, amit a gyerekek nagyon élveztek csinálni, és volt is egy szinte teljesen egyenletes utunk a ház körül. Hagytunk persze némi zöld helyet is, a legtöbb fát és bokrot a kertben kavicsokkal szegélyeztük egy körben, és aköré szórtuk a murvát. Azt hittem, kavicsok tekintetében nem lesz szükségünk a Fuvar-oda segítségére, de aztán mégis meggyőztek, hogy rendeljünk a legkisebb mennyiségből egy adagot. Így lett egy kisebb domb kavicsunk is, azonban az építkezés végére az is sikeresen elfogyott. Egyrészt jó ötlet volt a ház köré tenni, hogy elvezesse a vizet, és ne folyjék be a ház alapzatához, másrészt minden ágyást tudtunk szegélyezni vele, hogy legyen egy kerete a kiskerteknek és fáknak a ház körül. A betonozott járdákat is ezzel raktuk körbe, mert több szempontból is előnyösnek tartottuk. Egyrészt elvezeti a vizet, másrészt nem engedi a sarat a betonra jutni, másrészt a lesepert leveleket és port is visszatartja attól, hogy újra a járdán kössenek ki (ilyen ötleteket sokat lehet találni az interneten), ezért végül is jó ötlet volt ezt is rendelni az oldalról.

Fuvar-oda1_1

A szállításban a legnagyobb tétel persze a sóder volt. A sóder árakat akartam megnézni először, amikor a Fuvar-oda oldalára bukkantam, mert tudtam, hogy ez nagy húzóerő lesz az építkezési költségek során. Végül ezt is nagyon kedvezőnek találtam, így nagy mennyiséget tudtunk vásárolni. Nyitott terasz alatt készítettünk betont, végig a ház körül pedig lecseréltük a régi járdát egy újra, hogy ne kelljen ezzel a későbbiekben is foglalkoznunk, és pár évig biztosan szép és ápolt legyen a kert. Utoljára a kocsifeljárót készítettük el betonból, de előtte még a Fuvar-oda oldaláról rendelt töltőfölddel egyenesítettük ki a talajt a beton számára. Úgyhogy, minden szóródóanyagot összevetve, nekem megérte, hogy megismertem ezt a lehetőséget, nem kellett csalódnom.

Navigation