Hogyan oldódott meg az ittas vezetés ügyvéd segítségével?

ittas vezetés ügyvéd3_1

Ha nem tudod eldönteni, hogy az ittas vezetés ügyvéd támogatásával vagy ügyvéd nélkül is elintézhető-e

Az ittas vezetés ügyvéd segítségével sokkal hatékonyabban megoldható probléma, mint anélkül. Sokan félvállról veszik az ilyen eseteket és nem készülnek fel elég alaposan már csak a lehetőségére is a dolognak, ami nem a legjobb döntés. Sajnos mindenkivel előfordulhat egy-egy rosszul beidőzített út, és ennek következtében egy vaskos büntetés vagy akár rosszabb is. Én is így jártam. Az ilyet az ember talán be sem meri vallani az arcával, de a világháló takarásában én is el merem mondani, mi ilyen helyzetben a teendő a tapasztalataim alapján. A konkrét körülményekről nem is szeretnék kifejezetten beszélni. Egy egyszerű családi összejövetelnek indult a dolog, aztán egy váratlan fordulat miatt vezetőre lett szükség. Rám esett a választás, mert nem szeretek inni, és csak udvariasságból fogadtam el a köszöntő pohárkát, hogy ne legyen sértődés a dologból. Néha azonban az ilyen apróságok is bajba sodorhatják az embert.

ittas vezetés ügyvéd3_3

Ha az ittas vezetés ügyvéd segítségére szorul

Különféle esetek léphetnek fel az ittas vezetés esetében. Az egyik legfontosabb tényező természetesen az, hogy mennyi alkoholt fogyasztott az ember, mekkora befolyásoltságról van egyáltalán. Ez az én esetemben természetesen nem volt egy vészes mennyiség, ami nagy szerencse az ügy kimenetele szempontjából. A másik szempont persze az, hogy pontosan milyen járművet is vezetett az ember. Ez részemről egy egyszerű személygépkocsi volt, de a procedúra során sok hasznos információval lettem gazdagabb a következőkre nézve, így azt is tudom, hogy tulajdonképpen mindenféle motormeghajtással működő jártművet tilos alkoholos befolyásoltság alatt vezetni, de még a nem motorosokat sem lehet egy bizonyos mérték felett. Általában persze olyan esetekről van szó, mint az enyém is. A harmadik tényező pedig a vizsgálat kimenetele. Közúti ellenőrzés vagy baleset esetében teljesen máshogy alakul az eljárás. Ami engem illet, sajnos egy koccanásról volt szó, ami nem az én hibám volt ugyan. Nem tudhatjuk persze, hogy mi lett volna, hogyha nem iszom meg azt az egy pohárkát sem, talán elkerülhettem volna a problémát. Sokat gondolkoztam ezen, azonban rájöttem, hogy mivel senki sem sérült meg a kocsikon kívül, talán jó is volt egy kis tanulópénznek számomra ez a procedúra, hogy rájöjjek: semmilyen körülmények között nem éri meg alkohol fogyasztása után járműbe ülni vezetőként. Hiszen nagyobb baj is történhetett volna, és akkor nem csak a nagyobb büntetéssel kellene számolnom, hanem a saját lelkiismeretemmel is.

Számomra az ügy emiatt szorult segítségre. Ha nem lett volna koccanás, persze akkor is szondáztathatott volna egy járőr, aki éppen arra jár, és ugyanúgy büntetés elé kellene néznem, de talán sokkal kisebb gond lett volna az ügyből. Persze még úgy is több tízezer forintos költségről van szó, ami nem kis pénz egy átlagember számára, sőt. Így azonban még rosszabb a helyzet, pedig ez sem egy kifejezetten rossz kimenetelű ügy. Az ember ilyenkor nem csak a pénzét, de a vezetői engedélyét is féltheti. Ugyanis ittas vezetés esetében az embert legalább egy hónapra, de akár több évre is eltilthatják a vezetéstől. Ez nem kis problémát jelent a családok számára, hogyha az ember a felelős sofőr otthon, és talán a munkába is így tud csak eljutni időben, vagy akár járművel is dolgozik, így az állásától is meg kellhet válnia.

Az ittas vezetés ügyvéd szolgáltatása lépésről lépésre

Az első lépés ahhoz, hogy az ember az ittas vezetést ügyvéd segítségével oldhassa meg, hogy minél előbb fel kell venni velük a kapcsolatot. Ehhez az interneten találhatunk segítséget. Ha kifejezetten olyan ügyvédi irodát szeretnénk felkeresni, ahol erre szakosodtak, az alábbi oldalt tudom ajánlani: https://ittasvezetesugyved.hu/.

ittas vezetés ügyvéd3_2

Fontos, hogy az ittas vezetés ügyvéd felfogadásával sem egyszerűen megoldható vagy „megúszható”, ezért a büntetés minimalizálása érdekében érdemes olyan ügyvédet felkeresni, aki kifejezetten jártas az ilyen ügyekben, így sok kérdésben tud számunkra segíteni. Én ezt saját példán keresztül is tapasztaltam, hiszen nem csak az ügy lefolyása során kaptam hasznos segítséget, hanem még azzal kapcsolatban is, hogyan viselkedjek az eljárás, vizsgálatok során. Érdemes tehát minél előbb megkeresni az ügyvédet, akár már telefonon is tud számunkra segítséget nyújtani, ezután pedig, hogyha az ember nem került a kapitányságra vagy onnan kiengedték, akkor személyes konzultációra is sor kerül, ahol minden fontos információban részesül az ember.

Az ittas vezetés ügyvéd képviseletével

Az ittas vezetés ügyvéd képviselet egyfajta stratégiát jelent, aminek segítségével a legjobban jöhetünk ki a bajból, és persze a jogi lehetőségeinket is megismerhetjük ennek köszönhetően. Hogyha vallomástételre kerülne a sor, akkor abban is hatalmas segítséget nyújtanak, de persze a legjobb, hogyha az ember valamilyen egészen kicsi szabályszegésről van szó, és nem történt anyagi kár vagy személyi sérülés. Az én esetemben is hatalmas előnyt jelentett ez a lehetőség, és nagyon meg voltam elégedve a kimenettel, még ha arra is volt jó az ügy, hogy megfogadjam: még egyszer soha nem akarok ezen a procedúrán keresztül menni. Az ittas vezetés ügyvéd segítségével való megoldása tehát igen sokat nyom a latba.

Navigation