Használt hűtőautó vagy hűtőautó bérlés?

hűtőautó1_3

Hogyan válasszunk a hűtőautók közül?

A hűtőautó bérlés és a használt jármű vásárlása is felmerülhet lehetőségként sok vállalkozás számára, így most arról szeretnék egy kicsit bővebben írni, hogy melyik a jobb választás. Persze mindkét lehetőségnek is megvan a maga pro és kontra oldala, így a választás általában az adott vállalkozás helyzetétől függ, így jó döntés megismerkedi a lehetőségekkel, amelyre most sor is fog kerülni.

A használt hűtőautó vásárlása

Aki új hűtőautó vásárlására adná a fejét, az általában nem is nézegetne ilyen oldalakat, hogy segítsen számára a döntésben, így most az új járművekről nem is beszélnék sokat. Ezek persze előnyösek, hiszen modernek, nem futottak még kilométert és így sokáig kitarthatnak. Azonban az áruk tetemes, és a szállítási lehetőségeink is korlátozottak egy hűtős furgon esetében. Amikor használt termékről van szó, akkor egy szélesebb vásárlórétegről beszélhetünk már. Használtan is jó állapotban lévő járműveket kaphatunk, azonban ügyelnünk kell néhány apróságra. Mielőtt még megvásárolnánk a hűtőautót, mindenképpen ellenőrizzük le a papírjait, majd az autó állapotát is. A hűtőberendezésnek természetesen hibátlan állapotban kell lennie ahhoz, hogy később a termékeket megfelelő minőségben tudjuk eljuttatni egyik helyről a másikra. Éppen ezért, ennek az átnézése a legfontosabb feladatunk. Természetesen magának a járműnek is jó állapotban kell lennie, hiszen a karbantartása komoly összegeket vesz igénybe, amit nem szeretnénk még növelni a korábbi tulaj hanyagsága miatt. Egy nagyobb járműnél ez különösen igaz, hiszen minden alkatrészcsere vagy javítás többe kerül, mintha csak egy személygépjárműről lenne szó.

hűtőautó1_2

A használt hűtőautó vásárlásának az előnye természetesen az ára. Hogyha nincs lehetőség egy új jármű megvételére, de mindenképpen saját magunk szeretnénk fuvarozni egy saját autóval, akkor ez egy jó lehetőség arra, hogy olcsóbban is meg tudjuk valósítani ezt a tervünket.

Hátránya, hogy már használt az autó, így a minősége sem lehet tökéletes, esetleg az alkatrészek állapota már nem az igazi. Ha korábban gondatlan volt a vezető és a karbantartó, sok felszerelés kophatott el vagy mehetett tönkre, amiket jelenleg a szerelő sem tud megállapítani, azonban néhány hónapon belül cserére lesz szükség.

Önmagában is van hátránya a hűtőautónak, hogyha a mi tulajdonunk. Így ránk hárul a karbantartás felelőssége, az autót el kell helyezni valahol éjszakára és olyan napokra, amikor az ember nem dolgozik. Hogyha a vállalkozást valamilyen okból meg kell szüntetni vagy csak a szállítással kapcsolatban változnak a terveink, akkor a járművet el kell adni. Vevőt pedig nem biztos, hogy rögtön találunk, és ha az eredeti ár alá megyünk sokkal, akkor még veszíthetünk is az üzleten. Ezért ha valaki kezdő vállalkozó, akkor talán jó ötlet, hogyha nem fektet be pénzt ilyen kiadásokba. A legtöbb vállalkozás néhány év alatt termel csak rendszeres profitot, addig akár veszteséges is lehet, vagy csak kiderülhet, hogy az ötlet nem vált be, így nem érdemes folytatni azt. Ehhez azonban arra van szükség, hogy az ember minél kisebb veszteséggel hagyhassa ott a vállalkozást és találhasson valami mást. Ilyenkor egy hűtőautó tulajdonosának lenni kifejezetten hátrányos helyzetet szülhet.

A hűtőautó bérlés

A másik lehetőségünk természetesen a bérlés. A bérlés sok esetben a legjobb döntés, hiszen így nincs akkora felelősség az emberen, nem kell költségeket kiadnia vásárlásra és fenntartásra. Attól függ persze, hogy mennyit és milyen gyakran használnánk a járművet. Hogyha heti néhány napról van csak szó, akkor a bérlés egy tökéletes megoldó. Olcsó hűtőautó bérlést számos kölcsönzőcégnél igénybe tudunk venni, így pedig könnyedén fellendíthetjük az üzletet viszonylag kevés befektetéssel. Hogyha valaki a fővárosban vagy annak környékén él, a Határautó kölcsönzőcéget tudom ajánlani, ahol többfajta járművet, köztük persze hűtőautót is lehet bérelni: http://www.hatarauto.hu/hutoauto/. A bérlés menete egyszerű, meg kell nézni a honlapon a lehetőségeket, amihez a Határautónál képi segítség is van, illetve részletes leírások alapján tudunk dönteni. Ezután felvesszük a kapcsolatot a céggel, és mehetünk is foglalni. Ehhez persze szükségünk lesz a vezetőtől egy érvényes vezetői engedélyre, TB- és adóazonosító felmutatására, lakcímkártyára – az igazolványainkat tehát nem érdemes otthon hagyni. Persze minden cég más, így az adott honlapon érdemes részletesebben érdeklődni a bérlési feltételekről.  

hűtőautó1_1

A hűtőautó előnyei

Persze sokan nem tudják használni a hűtőkocsit magánszemélyként, néha ekkor is szükség lehet rá, így a bérlés az egyetlen lehetőség. Vállalkozások persze kifejezetten jól járnak vele, de egy idő után a használt autó megvásárlása is persze előnyös lehet, addig azonban nagy segítség, hogy tud az ember bérelni. Ez persze nem csak a hűtős furgonokra igaz, számos különböző járművet találhatunk, ha építkezésre van szükség, vagy csak nyaralni mennénk, de nincs hozzá megfelelő szállítóeszközünk. Ilyenkor egy bérelt jármű a legnagyobb segítő kéz.

Navigation