Fotóstúdió Budapest, avagy személyes tapasztalatok a modellkedés hátrányairól

fotostudio-pic1

Fotóstúdió Budapest, avagy személyes tapasztalatok

Alapvetően körülbelül amióta egyetemista vagyok, időközönként elvállalok kisebb fajta modell munkánkat, kollaborációkat, együttműködéseket, melyek az esetek nagyobb részében egy viszonylag egyszerűbb fotóstúdiós fotózásban merülnek ki, de bizony előfordulnak ennél sokkalta komolyabb és olykor igencsak megterhelő mind fizikailag, mind lelkileg való kifutó munkák, vagy reklámban, forgatásokon való szereplések. Őszintén megvallva én kifejezetten szerettem a szabadidőmben modellkedni, hiszen valójában egy igazán jó móka, mely nagyon fel tudja dobni a szürke hétköznapokat, ugyanakkor sok esetben igencsak megterhelő az, hogy számos esetben bizony komoly nehézségeknek vannak kitéve a modellek. Velem több ízben előfordult, hogy egy – egy hosszabb fotóstúdiós fotózás elteltével, bizony kissé úgy éreztem, hogy csak egy használati tárgy, olykor bábú vagyok a fotózás egészéhez, amely valljuk be nem minden esetben töltött el örömmel, hiszen kinek esik az jól, hogy tulajdonképpen egész álló nap egy próbababaként pakolják, jobbról – balra, pózról – pózra. Viszont emellett pedig ténylegesen úgy gondolom, hogy nagyon sok múlik azon, hogy az, aki vezeti a fotózást, hogyan viszonyul a fotóstúdió keretein belül a modellekhez. A munkáim során volt, olyan fotós is, akivel szörnyű volt együtt dolgozni és tulajdonképpen minden egyes perc egy teljes kínszenvedés volt, de olyan szintekig terjedt ez a szenvedés, hogy már sok esetben azon gondolkodtam, hogy teljesen abba hagyom még kiegészítő munkaként is az adott munkakört és felhagyok ezzel az életformával.  Ugyanakkor, hogy pozitív példát is hozzak fel, volt olyan eset is, hogy annyira jól kijöttem a fotóssal, hogy az egész fotózás menete egy hatalmas élményé alakult át és úgy éreztem, hogy az ilyen pillanatokért nem hagyom abba a modellkedést.

fotostudio-pic3

Arról nem is beszélve, hogy bár sokan nem gondolnánk, de elképesztően sokat tud számítani a környezet, egy megfelelő fotóstúdió és egy kiváló fotós, aki a segítségünkre és a támogatásunkra van mindenben. Én személy szerint elképesztően tudom ajánlani az olyan fotóstúdiókat, melyek természetes fénnyel vannak megvilágítva, melyeknek a műtermeik nyugalmat és békét, természetességet árasztanak, ezek a termek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a lehetőségekhez mérten tökéletesen zajaljon le egy fotózás és abszolút jól menjen az egésznek a menete, illetve sikeres legyen.

Milyen egy jó műterem, illetve fotóstúdió?

Én személy szerint úgy gondolom, hogy előbb utóbb mindenki megtalálja, illetve kitapasztalja azt, hogy a számára mi a legideálisabb illetve a legkomfortosabb megoldást műtermek illetve fotóstúdiók tekintetében. Természetesen valljuk be a legtöbb esetben nem a modell szokott választani műtermet, hiszen az nyilván a fotós dolga, hogy fotóstúdiót válasszon, mégis fontos az, hogy legalább mi magunk tudjuk, hogy hol és milyen környezetben érezzük magunkat meglehetősen komfortosan. Én személy szerint elsősorban azért ajánlom a műtermi fotózást, kiváltképpen a szabadtéri fotózással szemben, hiszen abszolút kivitelezhető akár az is, hogy több féle stílusú fotózást csináljanak egy alkalom alatt, ami mondjuk jelen esetben mindössze pár óra alatt kivitelezhető. Véleményem szerint ez egy abszolút jó lehetőség, hiszen egy műterem adottságai sokkalta könnyebben variálhatóak illetve változtathatóak, mint egy műtermi fotózásé. Én személy szerint tapasztalatból mondom, hogy sokkalta egyszerűbb ebből a szempontból megközelíteni egy fotózást, hiszen egy műterem általában viszonylag nagy kapacitással, személyzettel és profi felszereltséggel rendelkezik, melyeket mindenképpen érdemes kihasználni az adott fotóstúdió fotózás következtében. Arról nem is beszélve, hogy egy jó műterem, vagy fotóstúdió olyan hangulatot és barátságos légkört képes magából árasztani, mely egészen biztosan segít ellazítani és együtt működőbbé tenni mind a modellt, mind a fotóst, így úgy hiszem egy jó, igazán minőségi fotózás titka egyértelműen a jó fotóstúdió. Akit bővebben érdekel, az látogasson el az adott fotóstúdió blog oldalára és győződjön meg arról, hogy milyen kiváló alternatíva.

fotostudio-pic2

Az én kedvenc fotóstúdióm

Én személy szerint több ízben is a G3 fotóstúdió műtermeit választottam a fotózások során, mivel maximálisan meg vagyok velük elégedve és a felszereltségük is nagyon jó, sőt a fotóstúdió hangulata is abszolút páratlan, köszönhetően a hatalmas ablakoknak, és a beáradó természetes fénynek, mely sokkalta barátságosabbá teszi, az olykor akár kissé zordnak is tűnhető műtermet.

Navigation